Louisiana Blues

Louisiana blues stammer selvsagt fra den amerikanske delstaten, Louisiana. Denne delstaten har bidratt stort til musikkhistorien, med det faktum at sjangere som jazz og cajun har sin opprinnelse her. Og ja, de to sjangerne er nok mest berømte, men Louisiana blues har også satt et særpreg på bluesen generelt. 

blues musikk, louisiana, mossbluesklubb.no

Louisiana bluesen oppsto på slutten av 1800-tallet, som en metode for å uttrykke smerte og vonde følelser for afro-amerikanere. Afro-amerikanere er en folkegruppe som har opplevd mye vondt, og bluesen ble en metode for å sette ord på alt som var vondt og vanskelig. Mye av Louisiana blues henter inspirasjon fra afrikansk kultur, som for eksempel spirituelle sanger (spirituals) og arbeidssanger (work songs).

Oppbyggingen på blues fungerer slik at man repeterer en strofe to ganger, for så å synge en tredje linje.

Det er New Orleans som er Louisiana bluesens vugge, og de aller største og mest kjente blues-musikerne kommer derfra, som Professor Longhair og Snooks Eaglin. Hvis du vil ta et dypdykk i Louisiana blues, anbefaler vi en tur til New Orleans. Her vil du kunne utforske røttene til blues-musikken, samtidig som du kan få oppleve store blues-musikere live.