Electric Blues

Det er utrolig spennende å se hvordan bluesmusikk spredte seg rundt til ulike deler av verden og hvordan nye sjangere dukket opp. En utrolig flott sjanger innen bluesmusikken er electric blues, noe som skiller seg ut ved at instrumenter som trommer, bass, munnspill og gitar blir forsterket. Det hele startet allerede på 30- tallet men det var først på 40- tallet at det virkelig ble godtatt som en egen sjanger.

Opprinnelsen til electric blues


Den aller første stjernen som ble skapt innen electric blues var en mann født i Texas og begynte å spille inn sine første plater tidlig på 40- tallet. Det var T-Bone Walker som gjorde dette og skapte fantastisk musikk ved å kombinere de beste elementene fra både jazz og fra Rnb.

Electric blues var en sjanger som ikke spredte seg videre til andre amerikanske byer før etter andre verdenskrig ble avsluttet. Da dukket det nemlig opp både i Detroit, Memphis og Chicago. Band kunne bli funnet på det som ble kalt for “rent parties”, hvor de spilte på mindre scener. Noe nytt som dukket opp innen blues musikk på slutten av 40- tallet var bruken av forsterkere. Det var musikere som Johnny Shines og John Lee Williamson som gjorde dette.