Country Blues

Det er utrolig fascinerende hvor mange forskjellige former for blues det faktisk finnes der ute. Noe av det som gjør dette såpass spennende er at dette er sjangere som helt vanlige musikere selv har vært med på å utvikle og det gjenspeiler ofte samfunnet som de selv lever i. Den første sjangeren innenfor blue som Moss Bluesklubb skal fortelle om er Country Blues, en utrolig populær sjanger som mange virkelig elsker.

country blues sjanger musikk

Country Blues – Akustisk Blues

Country Blues har mange navn og blir også kalt for rural blues, folk blues eller downhome blues for å nevne noen. Det som kjennetegner denne sjangeren innenfor blues er det at det er akustisk blues som er stort sett drevet av gitarspillingen. Blandingen er det beste fra to verdenen, nemlig blues og folkemusikk, noe som har skapt en av de mest populære og velkjente blues sjangerne i hele verden.

Når Afrikansk-Amerikansk musikksmak begynte å endre seg i begynnelsen av 60-tallet, beveget dette seg mot soul og rhythm and blues musikk. Det var nemlig på denne tiden at country blues nesten ble oppdaget helt på nytt og kjent som “folk blues”. Denne sjangeren ble først og fremst populært og kjøpt av hvite ungdommer i videregående alder.

På denne samme tiden endte tradisjonelle og kjente artister sånn som Sonny Boy Williamson 2 og Big Bill Broonzy endret sin musikkstil og kom ut på nytt som folk blues artister.