Blues på Spellemann

De tre nominerte til Spellemansprisen 2016 var alle meget sterke kandidater, med veldig forskjellige utrykk. Det er hyggelig at to kvinnelige frontfigurer var nominert gjennom MK’s Marvelous Medicine og Pristine, i tillegg til de gamle traverne i Billy T Band.

mk

MK’s Marvelous Medicine

MK’s Marvelous Medicine er for alvor i ferd med å ta Norge med storm. Frontfigur, musikalsk leder og primus motor Marie Kristin Dahle har lenge blitt omtalt som et av Norges største bluestalenter. Med strålende kritikker både i norske og utenlandske medier og spillejobber på Notodden Bluesfestival er det vel ingen tvil lengre om at MK’s Marvelous Medicine nå har etablert seg som et av de viktigste bluesbandene i landet. Spesielt ikke siden de nettopp vant Spellemansprisen 2016 for sitt selvtitulerte debutalbum.

pristin

Pristine

Det var ekstra hyggelig at to kvinnelige sangere var blant de nominert i Blues-sjangeren. Tromsø-bandet Pristine med Heidi Solheim på vokal, Espen Elverum Jakobsen på gitar, Åsmund Wilter Eriksson på bass, Benjamin Mørk på hammond organ og Kim Karlsen på trommer introduserer en seige, tunge og blåe riff. I følge dem selv er de en gruppe som spiller psykedelisk rock blues, som henter inspirasjon fra sine arktiske omgivelser. Dette blir en spennende blanding i møte med sørstatsrocken, bluesen, soulen og funken de også tar med. Når en i tillegg tar med Heidi Solheims inderlige tilstedeværelse på scenen, vet vi at vi snakker nom god blues. Mange holdt dem som favoritt til å stikke av med årets Spelleman, men det er ingen skam å tape på målstreken for artister som MK’s Marvelous Medicine.

billyt

Billy T Band

Billy T Band var også nominert i kategorien Blues. De blir ledet av den norskbaserte amerikaneren William ”Bill” Troiani og med seg har han Håkon Øye, Ian F. Johannessen og Alexander Pettersen. Sammen spiller de blues, soul og r&b på en fortreffelig måte. Musikknyheter.no gav albumet deres Reckoning sy av ti mulige, de mener høydepunktet kommer på den siste låten på platen. Den stilfulle balladen I’ve Been A Fool, inneholder både gospel-orgel, flott gitarspill, nydelig koring og en sterk, personlig tekst.