The Blues Brothers

Blues Brothers startet egentlig som en tulleduo i det amerikanske sketsj-showet Saturday Night Live (SNL) i januar 1976. Og grunnleggerne var komikerne John Belushi og Dan Akroyd. Til sammen fremførte bare Blues Brothers på SNL tre ganger, men det var tre ikoniske øyeblikk. For etter opptredenene på SNL, bestemte et filmstudio at de skulle lage en film om akkurat denne blues-duoen. 

blues brothers

Filmen The Blues Brothers

Selve filmen om the The Blues Brothers ble gitt ut i 1980, og kan vel karakteriseres som en krimkomedie-musikal. Den ble regissert av John Landis, og handlet om de to brødrene Elwood (Dan Akroyd) og “Joliet” Jake (John Belushi) Blues. Filmen var plassert i Chicago, i den nordøstlige delstaten Illinois. Handlingen i filmen er overskygget av alle musikalnummerne, og man får se gjesteopptredener av blant andre Aretha Franklin, Ray Charles og Carrie Fisher. Men det er en handling, og det er at Blues-brødrene må skaffe 5000 amerikanske dollar til sitt tidligere barnehjem, som kan risikere å bli lagt ned. De velger da å samle sammen sitt gamle R&B-band, og hensikten er å ha en forestilling som skal skaffe midlene for å redde barnehjemmet. Samtidig må Blues-brødrene gjemme seg for politiet, så dette skaper litt av noen morsomme forviklinger. Filmen hadde en grei suksess i 1980, men det er ikke før de senere årene at denne filmen virkelig har blitt populær. Den har nemlig blitt litt av en kultfilm.

Blues Brothers 2000

John Belushi gikk dessverre bort i 1982, bare 33 år gammel. Så tragisk som hans død var, valgte allikevel Belushi-familien og Dan Akroyd å gjenopplive The Blues Brothers. Her er da Elwood Blues alene, siden hans bror Joliet er død. Han klarer allikevel å samle sammen resten av bandet, for å ha en konsert i Louisiana. Denne filmen var en total fiasko, og var alt annet enn en kommersiell suksess.

Andre Blues Brothers opptredener

The Blues Brothers har hatt opptredener sammen, som ikke har vært på grunn av en film. De har blant annet vært på turne sammen, spilt inn albumer og det finnes et eget Blues Brothers-videospill. Hvis du tilfeldigvis er i Chicago, burde du ta turen til Wells Street i gamlebyen (Old Town). Der hadde nemlig Dan Akroyd og John Belushi en ulovlig bar, dessverre ble den stengt da politiet oppdaget den.  John Belushis bror er den berømte skuespilleren og komikeren, Jim Belushi, og han har mange ganger hjulpet Dan Akroyd som en del av The Blues Brothers.

Blues Brothers hatt

Det kanskje beste kjennetegnet på The Blues Brothers er hatten de begge brukte, helsvart om med svart remm. Dette er en klassiker, og hvis du har denne i skapet, vil man ha et kostyme til alle Halloween-parties og kostymefester livet ut. Dessuten er den svært så stilig, og et kult tilbehør å ha på seg på Blues-festivaler og konserter.